Wat drink je bij een barbecue?

Wat drink je bij een barbecue?

Bier en burgers blijven natuurlijk een klassieke barbecue combinatie maar waarom kies je niet eens voor een verrassende combinatie zoals wijn of een verfrissende cocktail.

Barbecue√ęn op een zomerse avond, heerlijk! Zo start je best met een frisse aperitief om de sfeer erin te zetten. Ga eens voor een cocktails in plaats van bier maar let erop dat hij niet te zoet is, want dat vermindert je eetlust, en dat zou zonden van het vlees zijn ūüėČ.

1 Sangria

Sangria kent natuurlijk iedereen, een fruitig drankje met veel fruit. Maar wist je ook dat het een lekkere combinatie is met vlees en vis? De klassieke sangria op basis van rode wijn kennen we allemaal, maar wist je dat in Spanje de witte variant minstens even populair is?

Voor een witte sangria vervang je uiteraard de rode wijn door een fruitige, Spaanse witte wijn. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat ook de andere ingredi√ęnten de nodige frisse toetsen toevoegen voor een heerlijk zomers homemade aperitief. Zeker de verse muntblaadjes zijn een echte must. Succes gegarandeerd!

Dit heb je nodig:

een fles gekoelde Estrella de Murviedro Blanco, een fruitige Spaanse wijn, 100% moscatel

1 l Looza appelsap

6 cl Cointreau

500 gr Granny Smith appelschijfjes 

200 gr gehalveerde witte druiven zonder pit

250 gr bosbessen

flink wat verse muntblaadjes

Zo maak je het:

Precies zoals een rode sangria. Doe alle ingredi√ęnten in een grote glazen bowl en roer alles voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de muntblaadjes toe.¬†

Laat de sangria minstens 6 uur trekken in de koelkast en serveer ijskoud. 

2 Wijn

Bij een barbecue horen stevige smaken, rokerige aroma’s, veel kruiden en marinades. Daarbij kan je natuurlijk een stoere wijn combineren. Ga voor een wijn die niet te zwaar is, want op zo’n warme dag wil je verfrissing. Maar tegelijkertijd moet de wijn voldoende body hebben om te kunnen opboksen tegen een stevige portie vlees én vis van de grill. Kom langs in onze winkel en ontdek onze selectie wijnen voor bij de barbecue.

3. Bloody Margarita

Een kruidige variant op de klassieke margarita die het verrassend goed doet bij gegrild rood vlees. Heb je een tomahawk of T-bone steak op de barbecue liggen? Niet twijfelen en verras je gasten met deze spicy Bloody Margarita.

Dit heb je nodig:

4 cl witte Havana Club rum

1 koffielepel Lumba rietsuikersiroop

1 takje verse rozemarijn

het sap van 1/4 citroen

8 cl versgeperst sap van bloedappelsienen

crushed ice

Zo maak je het:

  1. Doe de rum met het citroensap, de suikersiroop en het bloedsinaasappelsap in een shaker.
  2. Shake en giet de cocktail via een strainer over het crushed ice in een robuust cocktailglas.
  3. Versier de cocktail met een takje rozemarijn.

Benieuwd naar meer? Kom langs in onze winkel in Leopoldsburg en wij geven je advies op maat.

51.1260048, 5.2562432

Prik&Tik Leopoldsburg
Lommelsesteenweg 23
3970 Leopoldsburg
Belgi√ę

Openingsuren
maandag: GESLOTEN
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 9:00-18:00
donderdag: 9:00-18:00
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: 9:00-18:00
zondag: GESLOTEN